{ "title": "Beyincik Görevleri", "image": "https://www.beyincik.gen.tr/images/beyincik-gorevleri.jpg", "date": "19.01.2024 08:27:53", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Beyincik Görevleri, Beyincik sinir sisteminde denge unsuru oluşturan kilit organdır. Beyincik bu görevi yaparken tek başına yapmamaktadır. Kulakta bulunan salyangoz yapısıyla beraber çalışmaktadır. Beyincik yer bakımından beynin alt tarafında yumru bir şekilde bulunan sinir sistemi organıdır. Ön tarafında omurilik soğanı, alt tarafında ise omuriliğin başlangıç omurları bulunmaktadır.

Beyincik Görevleri bakımından ne kadar az fonksiyon içerse de oldukça hayati önem taşımaktadır. Eğer Beyincik Görevlerinden birini yapamazsa beyincik felci olarak tanımlanan hastalıklar meydana gelir. Beyincik eğer görevlerini yerine getirmez ise kişi denge kurma faktörü ortadan kalkacağı için kişi ayakta durması gerekirken dengede duramadığı için ayakta duramaz.

Beyincik Görevleri
Sinir sisteminin önemli organlarından biri olan beyincik birçok sıvı salgılamaktadır. Beyincik Görevleri bakımından salgıladığı bu sıvıları sürekli salgılamak zorundadır. Eğer sürekli olarak salgılamaz ise Beyincik Görevleri bakımından gerekli olan fonksiyonları yerine getirmez. Beyinciğin Görevlerini yerine getirebilmesi için kişinin uygulaması gereken belirli uygulamalar bulunmaktadır. En başta kişi düzenli ve yeterli miktarda uyumalıdır. Kişi sürekli olarak hareket halinde olmasa bile sürekli belirli bir pozisyonda durmamalıdır. Kısa zamanlı da olsa hareket etmelidir.
" } ] }